Dansmuséet

Idag skulle hela klassen till dansmuséet för att kolla in den ryska baletten, för att sedan bli inspirerade och göra ett arbete... -.- men det va riktigt intressant faktiskt, en massa coola kläder. Jag tog en del bilder men jag tror man inte får lägga upp det, utan det är bara för eget bruk liksom. Men jag kanske kan smyga dit en bild iaf... aja. Jag fotade en del iaf, men just idag hade jag inte digitalkameran med mig så det blev bara en massa mobil-dålig-kvalitet-bilder, typiskt.

Men nu ska jag äta mat innan jag gör något annat.
Hoppas ni får en trevlig helg! För det ska jag försöka ha.
/PQ


Jeansdetalj

Igår blev jag ju klar med min egendesignade ficka redan vid två-tiden, å då fick jag antingen gå ut å köpa tyg till byxan eller göra något annat, men eftersom jag ligger i fas så ville jag göra nåt nytt. Och jeansdetaljen låg som extra uppgift, vilket jag valde att börja med. Jag vill ju lära mig så mycket som möjligt för mina 68 000 kr.



Sötaste mongoungen!


Den hade en himla massa delar...


/PQ

Tandläkarn å eget arbete

Typ första dagen vi har eget arbete å jag som lider av sömnbrist, för jag vaknar så tidigt varje dag, ville ha lite sovmorgon... men icke sa nicke, för tandläkarbesöket va tvunget att ligga just denna morgon, 7.30, så ingen sovmorgon där... så jag trampade iväg på cykeln å satt bara där i 15 minuter, allt för en undersökning som alltid går bra (jag har superfinatänder ;)).

Sen stack jag till stationen å hoppade på 8-tåget. Å blablabla... å i skolan tog jag ut de sista mönsterdelarna till byxan å gjorde byxförändringar... alltså hur man gör ifall en person har platt bak, utputande mage å så vidare... å inga bilder togs.

/PQ


Egendesignad ficka

Som egentligen inte är så mycket av en egen design... jag har nog sett den förut. Men uppgiften va iaf att man skulle välja en ficka som man aldrig skulle vilja göra (därför att en kund kan vilja ha en sån ficka) eller som vissa andra tänkte, någon ficka som man skulle vilja lära sig att göra.


Alla mönsterdelar.

Det fina tyget.

De utklippta delarna.

En snart klar ficka.

Stoféring! Jag tycker att det är riktigt roligt att stoféra, så jag valde det istället för att ha en maskinstickning.


Hum, dumt att jag missade att ta kort på resultatet... det får jag fixa imorn då, typiskt mig.
Men ha en fortsatt bra kväll allihopa!
/PQ

Imorgon...

... ska vi börja med något nytt, dräkthistoria! Förra gången det va dräkthistoria så var ju läraren sjuk, så jag hoppas att det blir av den här gången. Det verkar väldigt spännande, ser jag fram emot. Då ska jag ladda upp med en massa käk... för det fick man ju ha. Å det va allt för idag.

Ha en fortsatt bra kväll!
/PQ

Figurteckning

Den här lektion är så mysig tycker jag, lugn och så. Jag har datorn framme å spotify på, så det är lite fest i mina öron. Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder som jag hunnit rita nu. Rita tycker jag som sagt inte så mycket om, men det är ganska roligt om det blir bra. Men jag har en tendens till att putsa för mycket på en bild... får börja lägga av, det tar alldeles för mycket tid.



(Ah, jag lyssnade på min ipod först.)

Blev så himla nöjd med ansiktet så ni måste bara se, annars är ansiktet det svåraste. Puh!

Jag kanske har några teckningsskills ändå men jag vill bara inte veta av de... en dag kanske jag lär mig att gilla den här talangen... även fast jag tycker det fortfarande är tråkigt å rita.

Aja, nu ska jag börja rita kvinnokroppen. Adjö!
/PQ


Kvällens läxa; passpoalficka!

Ikväll sitter jag å gör denna passpoalövning. Pressat mellanlägg på baksidan, trådmarkerat där passpoalerna ska vara å sen ska jag sy lite på övningen också. Skoj!




/PQ

Nästan, allt som hände förra veckan

Hum, jag kollade genom bilderna å såg att jag endast hade fotat från studiebesöket. Det va ju det roligaste som hände under veckan så det räcker mer än nog, eller hur? Gu' ja, det va sjukt roligt där och man blev så inspirerad, jag fick upp ögonen för hattar, det är nåt som jag aldrig har tänkt på så mycket innan faktiskt. Så direkt efter besöket blev man helt stirrigt på tanter med hattar. Nog med babbel. Jo, damen som hade atéljen, hon va helt underbar å superinspirerande =).







Gu' va jag inte kan pressa fram ett leende när det gäller å sitter som en hösäck... åh!

Så himla söta ni är!

Fri hattprovning.


Go'å gla'... kexchoklad!


Den här hatten har Babbsan haft på sig om jag inte minns fel, rätta mig om jag har fel.

Så fin!


Nämen, gullungarna igen!

Å med den bilden slutar jag för idag, perfekt!

Jag hittade visst fler bilder från veckan, några från i fredags då vi satt å klippte å hade oss. Det va ganska roligt faktiskt.

God natt å sov gott nu allihopa!
/PQ

Fredagen den trettonde

Inte är jag skrockfull överhuvudtaget!

Det verkar bli en lugn kväll för mig vilket är bra, kanske kan ta å sy lite saker... jag sydde en kjol förra helgen å den blev sjukt snygg. Å självklart säger det ingenting utan bilder... =p, åh! Om ni vill så lägger jag upp några när jag känner mig tillräckligt ego att ta bilder på mig med den på, haha!

Nu får det räcka för ikväll, är väldigt trött.

Nämen hoppsan hejsan, nu fick jag ett sms om en fest... gosh! Fredagen den trettonde gillar jag!
Ha en bäst kväll allihopa! Kram!
/PQ

Gubbficka och gylf, check!


Där har jag nålat fast gylfskylten bakåt så att jag kan sy dit gylfstickningen på framsidan. För om gylfskylten skulle ligga över dragkedjan så skulle jag sy fast den så att jag inte skulle kunna dra ner dragkedjan, å det vore allt för tråkigt.

Så här bra gick det när jag skulle sy två raksömmar bredvid varandra å jag lyckades till 99%, att det skulle bli perfekt är överskattat. Svårat va det i svängen.

Hela baksidan. Där kan man se hur det gick i svängen på fickan...

En träns som håller gylfskylten på plats och ska avlasta blixtlåset.

Här skulle jag sy dit tryckknappar, och hanen som den där kallas med en knopp sys först (tyckte det lät roligt logiskt... att den som har nåt som sticker ut är hanen, heter den andra honan då?).

Sen så lockade jag runt hela övningen och voila så snygg den blev! Måste säga att det va riktigt bra gjort för att ha gjort det första gången (A). (Man ska berömma sig själv.)

Välpressad och klar! *Nöjd*.

Ha en fortsatt bra kväll! Och imorn blir det besök på Hattéljen, det ska bli spännande!
/PQ

Dags för byxblocket

Nu har vi lämnat kjolen bakom oss å siktar på byxan. Å bilder får dyka upp imorgon för nu ska jag fixa mig för sängen, för det förtjänar trötta jag! (A)
 
Godnatt å sov gott vänner!
/PQ

Å så bilder från redovisningen, dag 2.

Som också va den sista dagen. Gissa om jag orkade lyssna, så där dagen innan lovet... eller ja, mina hjärna hade ju mer eller mindre tagit lov direkt efter gårdagen, då jag hade redovsning. Hah! (Hoppas ni lärare inte blir arga på mig nu, men jag tror ni förstår).

Jag beklagar bildkvalitén, men det är sånt man får leva med!

Varning! Isabels huvud är med på alla bilder!









Oj, va fail att jag missade kjolen... hum, men ni ser ju toillen iaf =p åh, dumma mig!

Detta va allt för kjolblocket!
Nu kan jag allt gott klappa mig på axeln... gu' va jag är lat... men jag kan om jag bara vill!
Ha en fortsatt bra kväll!
/PQ

Vi gick till skolan å sen...

... gick vi hem! På grund av sjuk lärare -.- suck! Det är ju ganska tråkigt å resa i sammanlagt 2,5 timmar med tåg för ingenting, va mycket annat jag skulle hunnit med. Typ sova! Nä, men jag såg fram emot dräkthistorian idag, det verkar väldigt intressant.

Ha en fortsatt bra kväll allihopa! Lägger upp bilder från 'redovisningen dag 2', senare ikväll ^^.
/PQ

Äntligen! tänker ni. (Redovisning, dag 1)

Klassens första redovisning nånsin här på Modeskolan.


Sofie vågade vara först, *tummen opp*.

En moderniserad traditionell kjol, fin.

Volanger i massor!

Jessica! Hum, man ser inte så mycket, men den är väldigt snygg. Stilrent.

Isabels presentation va underhållande, på ett positivt sätt!

Söt kjol.

Dags för att få ta, titta å känna på kjolarna




Här ser man Jessicas kjol =).

Sofies kjol som man inte alls såg på första bilden.

Min lilla monter.

Arbetsbeskrivning, plaggskiss, toillen, kostnadsuträkning...

Moodboard, krokibilder, tygberäkningar...

Min inspiration; romantik, harmoni men ändå lekfullt.

/PQ

Sladden tillbaka!

Sladden till datorn har hamnat i ägarens hand nu å det känns superbra. Har ju inte kunnat blogga och lägga upp bilder för er, bara för att den tog semester i en vecka i Göteborg. Å just det! Jag har ju fortfarande inte lagt upp bilderna från redovisningen, när alla har sina kjolar på sig. Jag tror inte jag fotade alla... det var inte så att jag bara valde vissa utan det bara blev så.

Jag måste bara först sortera alla bilder... åh... lat jag blir av tanken... ni får skälla på mig om jag blir alldeles för lat...
Ha en trevlig kväll så länge!
/PQ

Ännu mindre bloggande denna vecka...

... å detta är på grund av att jag (nästan) medvetet glömde batterin till datan (va så jobbigt å hämta) ... i Göteborg! Så nu har jag 3 minuter batteritid kvar å detta spenderar jag på dessa rader så ni vet... men jag ska nog få tillbaka det i helgen så då kan jag komma igågn på riktigt. Så nu vet ni =).

Ha det super så länge!
(Jag kan dessutom säga att det blir party för min del i Norrköping ihelgen så då kanske vi ses där ;).)
/PQ


Hej vänner!

Kul att ni kikar in på min blogg även under lovet då det inte händer något på skolan. Men iofs har ni inte fått ta del av bilderna från redovisningen än, aha! Kanske det ni väntar på. Ni får ju be som saker ni vill se, för det är alltid ett tiotal som läser men aldrig någon som visar sitt intresse med kommentarer, lite tråkigt tycker jag. För det vore roligt å veta era åsikter, tankar å liknande än att jag bara babblar på å inte alls vet vad ni vill ha. Eller så kanske ni bara är för blyga.

Idag är det kontruktion å jag är helt död i hjärnan... det får man vara efter lovet så där. Så jag ska klippa ut delar till grundbyxa nu, får se hur det går!

Ha en bra dag! Ciao!
/PQ

RSS 2.0