Ledigheter!

Gu' så skönt! Imorgon är det 1 april, då får man luras. Så se upp alla därute för luriga typer.
/PQ

Bo i Uddevalla

Ikväll har jag kollat på massa lägenheter å ja... det känns väl sådär. Det är svårt å sitta här å försöka förstå en annan stad man aldrig varit i... det känns lite lustigt. Men det är väl hyffsade priser skulle jag säga å det verkar inte va så långt att ta sig nånstans, precis som här i min lilla stad.

/PQ

En kul grej

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Redovisning av blus, dag 1

Min grupp, grupp B alltså, hade redovisning av blusen. Alla var inte klara, det tyckte jag va lite tråkigt, det är ju reslultatet man vill se. Men hoppas man får se det snart då.



Blusen...?


"Åh, kamera!"

*Blink*!

Ser ut som jag försöker dansa...

Visar att jag har en gosskrage.

Blixtlås bak.

En rund fåll.

Lyssnar på kritik.

Sötplutt!

Gittan tittar på fållen.

Anna va fin stylad. Hon ska sy dit insnitt fram, det tyckte hon skulle bli bättre å snyggare.
 
Blusen sitter på dockan.

Fin urringning bak.


De va alla jag hann fotografera, jag va mer inne i vad jag skulle säga, så jag missade att fota några. Men äh, det gör väl inget.

Dag 2, kommer senare, så segt å ladda upp bilder, så därför.
/PQ


Uddevalla kanske?

Jag funderar starkt på att söka till en yrkeshögskola i Uddevalla för att läsa skrädderi. Där ingår också företagande och sånt, jag tycker att det verkar väldigt intressant. Och att utbildningen dessutom är gratis gör mig ännu lyckligare, eller rättare sagt, min plånbok lyckligare.

Fylla i eller att inte fylla i? Det är frågan!

/PQ

Ett utav mina re-design plagg

Vi fick säckar med kläder och tråkigt nog, tyckte jag, fick vi mycket jeans och tjocka plagg, för temat är ju fest och då förväntade jag mig mer tunnare tyger, för det är lättare å fixa partyplagg tycker jag. Jag hittade hobbyfilt, sånna man lekte med på lågstadiet elr nåt, känns lite ulligt. Och av den tänkte jag göra en kjol. Och tyget är ganska så tjockt, men det går!








(Jag har kommit på att jag inte kan le på beställning...)



Min favorit, stoféring! Här försöker jag stoféra fast linningen på avigsidan.

Nästa re-designlektion ska jag klura ut hur jag ska få ihop kjolen...
/PQ

Äntligen i gång med klänningsblocket

Första dagen idag för kontruktion av klänning. Det här måste nog va det roligaste blocket, tycker jag iaf, och det håller nog många med om. Alla flickor tycker väl om klänningar?


Mina skisser på klänningar jag vill göra.

Avskuren grundklänning.

Jag tror det blir den här. Det är bara en skiss, men ungefär så vill jag ha den.

Vi skulle sy upp en grundklänning som mest liknade våran egendesignade klänning.

För mig blev det den avskurna grundklänningen som passade bäst.


/PQ

Provat våran systemkamera

I tisdags blev jag klar med herrskjortan så jag hängde ut den i glasmontern och fotade den med våran nya älskling, de här bilderna slår ju alla de jag tagit innan, borde ta å använda den här kameran mer. Det ska jag göra!





Så fint att man ser allt så tydligt.




Å den ska gå ihop där fram på kragen men när den hänger fritt så gör den lite som den vill.

Några andras skjortor, vet dock inte vems de är.

/PQ

Second hand jakt

Jag är så väldigt förtjust i second hand butiker och tänkte att jag skulle kolla upp butiker i min lilla stad å hittade pingstkyrkans biståndscenter, å klickade in på deras sida. Å deras slogan... skrämmer mig lite faktiskt... men det är himla intressant.


/PQ

Redovisning imorn...

Gu' va jag känner mig stressad... jag vet inte riktigt varför. Eller jo, för att vi inte får en skoldag innan att fixa allt... så jag har liksom en del saker å göra imorn, typ stryka å sätta upp saker å så ska jag bara lyckas hitta alla grejer i röran. Det är ju inte så värt att satsa på att lägga 3 timmar tågåkande för att se om skolan är öppen... usch nä. Då måste jag ha riktigt lite saker å göra under helgen.

Nu ska jag se vad jag kan göra ikväll.
/PQ

Snacka om en hjälpande hand

Är i princip klar med den, ska granska den lite bara. Och skrapa ihop en del roliga bilder. Internet kan ju verkligen göra ens dag, nästan. Men när jag googlade runt så hittade jag en lite rolig bh...


Tada! Skulle du vilja ha en sån?

/PQ

Händiga jag

Efter att jag klev av tåget så bar det av att köpa ett klädställ, som jag tänkte ha vid min syhörna. Och självklart satte jag upp den själv också. Kände mig riktigt duktig då. Jag borde göra mer sånna saker, jag tycker det är kul å pyssla, med både små och stora saker.



I think I got it!


De här delarna gick iaf ihop...

... och de här också!

Känns ganska så stabil...

Voìla!

Och jag blev så här nöjd...?! Äh, jag kanske inte ser så nöjd ut, men det är jag!


Nu ska jag försöka skriva på dräkthistorian; om underkläder.

/PQ


Livrustkammaren

I fredags var klassen å besökte Livristkammaren och det va otroligt intressant, vi fick en guidad tur och kvinnan som guidade oss visste verkligen va hon snackade om. Det va häftigt att få se kläderna som Gustav III hade på sig när han blev skjuten och hästen (en trästomme som är klädd med hästens hud) Gustav II Adolf red på vid slaget vid Lützen, det var också då han fick så allvarliga skador att han dog, hästen fick också ett skott i nacken och den kan man se. Jag tyckte det va underbart å vandra runt där. Det är verkligen ett ställe som är värt ett besök. På eftermiddagen besökte vi nationalmuseet å den va ju inte lika intressant om man får va ärlig.

Bilder från besöket på Livrustkammaren. Jag vet egentligen inte om man fick ta bilder... men de sa inget iaf när alla vandrade runt där med sin kameror...




Victorias myndighetsklänning. 1995 tror jag att det var hon blev myndig. (Rätta mig om jag har fel).

Coola kläder.

De här hade våran nuvarande kung på sig när han va ett litet barn.


Nu får det vara nog, är lite rädd för att lägga upp många bilder från muséet.

Lunchen kan jag säga var också en höjdpunkt på dagen. Taco bar! Så himla gott det var!


Blixt är ju bara för hemskt...


Nacho de Luxe med extra allt! (Hot cheese och guacamole)

Min: Nacho de Luxe! utan extra allt.



Mätta å glada!

Sen bar det iväg till nationalmuséet.

/PQ


De utlovade bilderna

Kvalitén och färgen kan ju diskuteras...




Det jobbades på flitigt idag kan jag säga. Duktiga flickor!

Måste komma ihåg kameran nästa gång.
/PQ

Påminnelse; ta med kameran!

Heldag i re-design och jag har glömt kameran.. åh å suck på mig! Jag lovade att dokumentera hela resan ju. Det blir iofs lite mobilbilder, men de duger ju inte riktigt tycker jag. Jag lägger upp bilderna ikväll när jag kommit hem. Lovar!

/PQ

Attans

Att jag glömde kameran idag, blev ju avprickad för alla sömnadsdetaljer, det känns hur bra som helst. Ville ju fotografera verken för er. Men det får bli en annan gång (som jag ofta säger). Och det som gjorde mig lite lyckligare idag va att jag fick positiv kritik, och kontruktiv kritik av min sömnadslärare. Det visar att all svett å tårar man lagt ner verkligen lönar sig i slutändan, då kan man sova gott inatt.

Och så förtjänar man en kopp varmt te och lite nötter också. Mumsigt!
/PQ


...

Nu närmar sig lovet sina sista timmar... gu' va tråkigt. Det här lovet har verkligen varit ett latislov, fy på mig! Men jag kände att jag behövde sova in ett par timmar, vilket jag gjorde också. Skönt!

Nu ska jag förbereda inför imorgon. Åh!
/PQ

En sväng till skolan

Åkte till skolan idag för att locka ihop alla delar och sy klart ärmisättningen, voìla! Det var inte så svårt det där.


Tog också ut en mönsterdel (infodringen) till blusen, och så tog jag med mig grundmönster för min byxa och liv. Tänkte sy lite hemma, jag har en del projekt på gång, måste bara leta fram orken och tiden.
/PQ

RSS 2.0