Mina bilder från loppisen

verkar inte vilja dyka upp än, argh!

/PQ

Loppis på Hornstull

Solen sken och himlen va blå, underbart väder att ta en runda på Återvinningsfesten i Hornstull. Fullt med grejer och människor, puh!




Det här var mitt å Jessicas favvoställe. Damen hade så fina grejer. Jag köpte ett å annat där.

Älska träarmband, men såklart är de ju för stora.



Tuff miniresväska.


Den här jeansvästen va i keramik, ascool, vägde en massa också.


Älska skylten!

Mina fynd. Jo, de där armbanden passade, för att det är resårtråd mellan, såklart.

Det här va en helt underbar dag! Plus att det är morsdag, hoppas ni har kommit ihåg att ge mamma en kram eller en hälsning.
/PQ

Fashion show at F12

Förvänta er inga bra bilder. Men ändå.


Gänget.























Killen i svart upptäcker att han har fastnat på foto...


...så han drar luvan över sig lite...


... å tittar bort...


... tittar mot kameran igen, men gömmer sig lite mera...




Min alldeles egna modell ^^.


Jag har två videor också som jag tänkte lägga upp, men just nu så ligger bilden liggandes å den går inte bara att vända så där, så jag ska klura ut hur man gör. Eller så kan jag ladda upp de å ni får vända på datorn å titta...

/PQ

Ikväll Jess

Blire foto och videofest på bloggen ;) låter bra va?

/PQ

Min trikåklänning

Här får ni hela processen av min klänning, typ.



Måste nåla ränderna så att alla ränder går rakt... okej, inte alla, men med 15 cm mellanrum typ.


Fin bild du tog Jess. Ser ju snygg ut där juö, haha. Första kortet där jag ser seriös ut också.



Ärmen syntes knappt i tyget i verkligheten.

Bak. Drog så mycket jag kunde, men ändå saknades det. Jag köpte ju bara 1 meter tyg å mudden skulle ju gå på längden så det räckte inte.

Fram.

Gjorde om mudden och skarvade i axlarna.

Tråcklade hela halsringningen och så locka ihop allt.

Ärmarna på!

Så snyggt sitter den på mig ;) (jag vet, jag är en självgod jäkel ibland)

Nålat fållen.
Blindsöm där med, precis som i ärmen (som jag inte nämnde).

Syr fållen.

Sydde en stickning runt halsringningen. Och den fästes för hand.


Och där trodde man ju att jobbet skulle sluta, men nä, istället lade jag nästan hela den här dagen till att sy och sprätta ärmhålet 4 gånger... å sen va sista sömnadslektionen slut =( sorgligt faktiskt, tycker jag.

Inge mer sömnad med Gittan... gu' va tråkigt...
/PQ

Bilder kommer snart

Jag tog en massa bilder och videofilmade lite igår från visningen. Men det lägger jag upp en annan dag.

Nu är det läggdags faktiskt!
Godnatt!
/PQ

Modevisning på F12 nästa!

Ska bli superroligt, hoppas jag iaf!
Ciao!

Stalkers?

Det är alltid en del som läser min blogg varenda dag, men ALDRIG är det någon som kommenterar. Och inte ens någon som säger grattis på min 20-årsdag, usch... det är lite trist tycker jag. Jag vill ju veta om jag gör ett bra jobb liksom...

20!

Åååååååååååhhhhhhhååååååååååå! =')

Hurra!

Grattis till alla andra som också fyller år idag!

OMG!

Mamma ringde för en stund sen och berättade att jag hade fått ett brev från skrädderiutbildningen i uddevalla. Såklart hoppades jag på det värsta... men det värsta har nog inte kommit än. I detta brev låg det en massa infopapper och tyger, så jag ska göra ett litet sömnadsprov och ta med det på informationsmötet plus att man ska göra ett konstruktionsprov då också, spännande. Sen får man hoppas att det slutgiltiga beslutet de tagit för mig är bra. Håll tummisarna för mig!

God kväll!
/PQ

Första lektionen i trikå

(Äntligen kommit ihåg kameran MED batteri i. Jag har tagit med den de senaste dagarna till skolan men glömt... batteriet, eftersom den legat på laddning, suck på mig. Å det här blocket är ju så himla kort, så jag är lite ledsen över att jag missat att dokumentera de två konstruktionsdagarna. Iofs missade jag ju måndagen, alltså jag va inte i skolan. Men igår, hann jag ju göra grundmönster för livet i strl 38 å med mina egna mått å sy upp en toille. Så nästa lektion ska jag prova den med Åsa.)


Lazyasses, iofs va det ju en låååååååång genomgång.

Muddövning.

Sydde ena axeln med ett satinband.

Och den andra med ett trikåband (som egentligen är/kallas för bomullsband).

Klar med mudden!

Sedan provade jag några olika stickningar runt halsen.



Gjort avslut på nederkanterna, men som egentligen är halsringningar, så det blev lite... va ska man kalla det, allt i ett...?! Smart grej i alla fall.

Baksidan.

Baksidans nederkant.

Framsidans nederkant.

Och så ser den ut under framsidans nederkant.

Började på pikéknäppningsövningen också. Snart klar med den med faktiskt.

/PQ

Bara 1 dag kvar

Det är stort att fylla 20 ^^

Ha en bra dag!
/PQ

En vacker dag

Första dagen i solen och med glassen i högsta hugg 2010! (För mig i alla fall)


Moi!

Julia!

Cissi!

Jessica!




Sen dog batteriet =(

Godnatt!
/PQ

Äntligen internet!

Nu har jag äntligen fått internet att fungera här i mitt rum. Så skönt (jo man är ju lite beroende av den). Så nu ska jag mysa lite med mig själv å se Tim Burtons Alice in Wonderland, dricka saft å äta vindruvor, så gott!

Å nu under min första hela lediga dag i Stockholm så har jag åkt runt å shoppat och utforskat stället lite. Åkte till Kista gallerian och såg att Friis & Co hade halva priset i hela butiken... gissa om man passade på då. Jag hittade en brun läderväska, praktisk å fin va den. Det va ganska utrensat så tänkte jag att jag skulle köpa den, men nä, de tog inte kort, så då fick jag ställa tillbaka den, så då gick jag och tog ut pengar, kom tillbaka... å såg att en kvinna stod å höll i den å stod i kön... men sen när hon skulle betala så hade hon visst inte råd? elr något sånt. Så hon la ifrån sig den, då tog jag den snabbt som satan å kände mig asbitchig. Men det visade sig att de hade en till på lager... då kändes det lite bättre... men det hade vart lite roligt ifall tanten hade kommit tillbaka å den va borta! Mohaha.

Jag har börjat tycka om skor... och väskor... inte bra, då kan ekonomin krasha, men tur att man får jobba varenda sommar så man klarar sig resten av året! (Tur att man får ett bra jobb och bra betalt).

Nä, nu blire film. Ha en trevlig kväll!
/PQ

Ett stort fett tack!

Till Jessica som har lagt ner sin själ (hoppas jag, nästan) på att fixa min nya header och layout. Då vet ni vem ni ska vända er till om ni behöver hjälp med det (hehe).

Det var supersnällt av dig! Sånna vänner är bra (som gör lite nytta alltså).
Tack Jessica! Puss!

(Det här inlägget är tillägnat dig Jess)

Förlåt vänner

För att jag är så dålig med uppdateringen. Dagen innan min redovisning och jag kommer hem 23.30 från skolan... det är pain asså. Jag tror jag dör snart... av utbrändhet. Hela helgen har jag slitit som ett djur med flytten, eller jag har väl kämpat med den sen i torsdags eller något tror jag... måttligt kul, så där innan redovisningen. Så klänningen å massa annat har bara legat... det borde det inte göra alls. Ibland tror jag att jag lider av nån lustig sjukdom där jag inte vet vad jag ska göra, eller vad jag ska börja med å så slutar det med att jag stirrar in i väggen... tills nån slår mig hårt på huvudet så jag vaknar till verkligheten igen.

Nä, så allvarligt är det inte. Det bara känns så ibland.

Så idag har jag inte tagit det lugnt alls å det slutar inte nu -.-. Ska skriva ut arbetsbeskrivning, kostnadsuträkningen och ZzzZzzzZzzzzzZzzZzZ....... mhmm...... zzZzZzzzzzzzzzzz.........

Godnatt läsare! (Inte för min del, men jag hoppas för eran del!)
/PQ

Blurr

Träningsvärk i armarna efter flytten igår, så himla mesigt asså, jag måste ta å börja träna. Nu känner jag mig ännu mer handikappad, usch ja. Å idag ska jag dra ett lass till med mamma =) å sen blir det ju upphängning av foto/plagg på Bruno Gallerian, kom gärna! Och sen... födelsedagskalas! Det ska bli roligt också. Ett fullspäckat schema när man egentligen ska sy på klänningen som ska redovisas måndag/tisdag... suck. Att allting alltid händer på en och samma gång.

Nu ska jag avsluta min frühstuck!
/PQ

Dragit första lasset

Idag drog jag med mig en fet resväska fylld med godsaker ner till mitt nya rum i Stockholm! Jag dammsög hela stället och moppade golvet, så nu känns det fräshare. Sen passade jag på att handla lite mat eftersom jag ska tillbringa en del av min helg där (GU' SÅ ROLIGT!). Första gången jag flyttar hemifrån å får ett helt eget rum... spännande det. Känns ju himla nytt, men väldigt befriande faktiskt.

Nu ska jag tvätta ett gäng kläder å sen packa ner allt i resväskan ännu en gång. Å imorn ska jag ta med symaskinen tror jag. Då ska min kära mor hjälpa mig. Roligt!

/PQ

Vernissage

Imorgon, torsdag, är det dags för vernissage av våra re-design plagg på Röda Korset. Kom gärna och titta. Jag har själv inte ens sett alla kurskamraternas kläder, så det ska bli superspännande.

Plats: Röda Korset, Östgötagatan 67C. Stockholm.
Tid: 18.00-20.00.

Ett band ska tydligen spela också.
Jag hoppas vi ses där!
/PQ

Bo i Stockholm!

Äntligen! Idag har jag varit å tittat på ett rum hos en trevlig dam å ja, det verkade trevligt å bra. Så jag ska nog flytta dit. Så himla skönt å få gå upp en timme senare å bara ta tunnelbanan direkt till skolan, gu' så skönt. Ser fram emot det massor.

/PQ

1 Maj

Julia fyller 20 idag! Jättemycket grattis till henne! Å med detta ska vi fira lite, så jag hänger hos Jessica nu, fixar oss å så, å sen möta upp födelsedagsbarnet. Ser fram emot det massor!

Jag hoppas att ni också får en superlördag!
Sällan jag hänger här i hufvudstaden så jag hoppas på en bra kväll.
/PQ

RSS 2.0