-.-*


När jag skulle göra min underkjol så va jag tvungen å göra det på en docka, för det blir enklast å få tyllen snyggt... men...

... självklart finns det ingen liten docka som passar mig -.-. Utan den minsta är en 36:a å då är den 8 cm för står... suck! Så jag är lite missnöjd över det... skolan borde investera i små dockor till oss små med =D

/PQ

De senaste dagarna har det fixats för fullt


Stofférar fast linningen.

Klippt runt kjolen för att få den jämn. Isabel gjorde ett jättebra jobb med att markera ^^.

Markering.

Foder till underkjolen.

Den nästan färdiga kjolen ;).

Syr dit hake...

... och hyska.

Allting som ska va med på blockredovisningen på torsdag.... zZzzzZzz, hehe.

Nu äre duschtid å släng i säng! Godnatt!
/PQ

Ännu en helg har gått...

... å jag har lyckats göra lite skolarbete ändå, men nog inte tillräckligt tror jag, redovisningen är ju på torsdagen å allt ska va 100% klart redan på onsdag å jag känner att det är väldigt tajt om tid (att man inte bodde i samma stad man pluggade i). Å dessutom ska man ju ha allting inpluggat så man vet vad man ska säga... hum. Men eftersom jag aldrig har haft det särskilt svårt med att prata inför människor så löser det nog sig ändå, hehe.

Ha en fortsatt bra kväll! Jag själv kollar på 'Vem kan slå Filip & Fredrik?', måttligt roligt, men det är ju något.
/PQ

Party on!

När man har så mycket å göra i skolan så måste man belöna sig själv med att göra nåt roligt (inte för att skola är tråkig, men ni fattar) med sina klasskompisar och lära känna varann utanför skolan också. Vilket jag ska få uppleva idag. Det kommer nog bli väldigt roligt tror jag. Just nu sitter jag hos Cecilia å vinar lite å lyssnar pinsamt nog på Lady Gaga, men det är bara för att vi vill ha disco/partykänsla, jag byter nog snart till annat. Hon har ju annars en samling med en massa bra hårdrocksband ;).

Aja, nu ska jag ta in min klänning lite som jag ska ha på mig ikväll. Å bilder på kvällen får dyka upp nån gång imorn, för nu är det party on vänner!

Ha en superduperkväll, för det ska jag försöka ha!
/PQ

Kjol, kjol å åter kjol

Just nu jobbar alla för fullt med sina snygga kjolar. Eller, jag skulle säga, stressa lugnt, för det är då det går bäst. Sömnadslektionerna brukar bara flyga iväg å det är lagom okej, för ibland hinner man inte med allt man vill. Jag han prova å sy fast dragkedja idag, å nu ikväll har jag stoférat fast en bit på linningen.


Mellanlägget på linningen, å de svarta sömmarna är på satinbandet...

... här!

Jag syr på industrimaskinen till höger i bild, de är mycket skönare å sy på än vanliga hushållsmaskiner. Men de flesta föredrar ändå de vanliga, för de är mindre läskiga. Man vänjer sig skulle jag säga. Tyllkjolen håller Cecilia på med, å jag ska också göra nåt liknande till min kjol, för att den ska få volym.

Här håller jag på å stoférar fast linningen... ser rätt bra ut än å länge. (Jag vet, ljuset hemma är sämst -.-).

Ha en fortsatt bra kväll!
/PQ

Börjat med byxor

Idag har vi börjat konstruera byxor... väldigt svårt tyckte jag. Men jag hoppas att man förstår en dag om va man håller på med. Man förstår ju principen, nästan, om man tänker efter 0.o. Idag glömde jag ta bilder trots att jag hade kameran med mig, och det kan nog bero på att jag va så himla upptagen med att tänka istället.

Nu kanske jag ska ta å göra nåt vettigt... eller, åh, synd att kroppen skriker "GÅ Å LÄGG DIG"! Det är sämst att komma hem på kvällen... å det ska jag göra i ett år... hoppas jag står ut så jag inte blir galen snart.

Ha en bra kväll!

/PQ

Den här veckan...

... började jag sy på min kjol.




Men höjdpunkten på hela veckan var ändå besöket hos kläddesigners Karin Säby, som också är en föredetta elev på Modeskolan. Det va riktigt häftigt! Självklart hade jag kameran i högsta hugg ;)


Karin längst till vänster.

När jag tog en rundtur i hennes ateljé hittade jag de här sköna tygproverna.


Maskinerna som gör underverk.





Jag tycker att hennes kläder är helt underbara. Fina färger å former. Och dessutom har hon en hållbar stil, vilket är hennes koncept också.

Karin frågar om tips från sina gamla lärare om ett plagg som ingår i hennes nya kollektion som fortfarande är hemlig, så det är därför jag målat över den. Men vi på modeskolan har allt fått se den (A).
/PQ

Sålt ytterligare tre stycken

Så där i efterhand så ökar kundantalet för mina väskor, vilket är jätteroligt. Nu i veckan har jag sålt tre stycken tygväskor, i dessa mönster:




Väldigt roligt att det finns människor som vill stödja mig =). Tack så mycket!
/PQ

Beckmans?


Är det så här det är att gå på beckmans?

/PQ

Sammanfattning av förra veckan forts.

På fredagen så satt vi på centralen å ritade av människor i rörelse. Svårt va det. Sen, en stund innan lunch gick klassen till kulturhusets bibliotek å kollade modetidningar och böcker.


Jag bläddrade i italienska elle å såg den här bilden, så tänkte jag att "åh, den där frisyren vill jag ha". Tyckte den va riktigt fin å jag har ju funderat på att klippa mig kort. Mitt hår är så jäkla långt å tråkigt, tycker jag.

På eftermiddagen skulle vi arbeta med en bild som vi ritade av på centralen.




Jag arbetade med en bild som jag bara hann rita krage å axlar på.

Försöker se proffsig ut, haha. Fotograf: Cecilia.

Så mycket hann jag på den. Jag har så himla svårt för å rita när jag inte ser personen... å dessutom som ni redan vet, är rita å måla inte min grej. Jag älskar å sy!

Läxan.

Vi skulle rita av bilden till vänster upp och ner, för att få ett annorlunda perspektiv. Det skulle få en att fokusera mindre på att det skulle bli perfekt, elller något liknande... jag hittar inte de rätta orden nu. Åh!

Å så här blev den åt rätt håll. Asbra gjort för att vara jag. Så jag är nöjd... å jag skulle vilja lära mig att skugga mera. För nu blev fokusen på att få med mönstret, vilket jag nog lyckades ganska bra med.

Därmed slutar förra veckan. *Puh*.

/PQ

Sammanfattning av förra veckan

Eftersom jag inte la upp några bilder alls från skolan förra veckan så tänkte jag göra det nu. Ser allt att ni är nyfikna ;).

Gjort en del på min kjolövning. Sjukt pilligt arbete. Men jag lyckades!



Lite plaggskisser med tygprover.

Å min plaggskiss.


På torsdagen va det dags för tillskärningen av kjolen. Ett väldigt spännande momento. Dock kom jag inte så långt, för det tar en sån jäkla tid med allt pill.




Jag har fler bilder men min dator är så seg så jag dissar den för idag.
Dags att sova! Godnatt vänner!
/PQ

Sett nåt större hönsägg?

Jag har precis ätit klar min middag å när mamma stod å plockade bland de nyinköpta äggen så upptäckte hon nåt väldigt knasigt. Ett onormalt stort ägg. Ni ska få se.


Det här är ett vanligt ägg som ändå va lite stor, men...

... den här va grymt stor!

Å så här ser de ut i jämförelse. Den stora hade lite lustig form också, men bara lite.

Stor ju. Min hand kommer långt ifrån runt den.

Knasigt inlägg kan man tycka, men det är nog sånt ni tycker om tror jag, förhoppningsvis. Lite udda saker. (Å inte var jag köpte min Dior-handkräm ifrån, det är ointressant).
/PQ

Dagens sista krafter går till...

... att lägga upp ett par bilder från Kulturnatten (äntligen!).



Magpåse is the shit!




Emellanåt hände det grejer, bl.a. ett gäng capoeira-personer som dansade, runt hörnet.

Snacka om taktkänsla... eller...

Mörkret föll å då hade jag sålt tre tygpåsar.

Å en hel del människor va ute å gled. Men ju mörkare kvällen blev desto snålare blev människorna... så då plockade jag ihop å käkade pizza istället. 13.00- ca. 19.30 räckte.

God kväll!
/PQ

Vänner!

Nu känner att jag att jag är dålig på att hålla min löften... å ja, jag känner att jag behöver min lediga tid till annat än att blogga så därför är jag lite slö emellanåt med att uppdatera. Men det har väl ingen dött av?!

Men jag kan säga att imorgon så ska vi skära till våra kjolar för att sedan sy de, så roligt det ska bli å se allas kjolar. Då träder ju personenas stilar fram också å det ska bli riktigt intressant.

Spännande dag imorn alltså. (Förutom att jag glömde köpa mellanlägg som också va läxa... svårt å komma ihåg så mycket i min lilla hjärna... eller ja, jag kom på det en sekund men så fort jag börjar göra en annan sak så glömmer man, sån är jag).

Nu ska jag sova, godnatt!
/PQ








RSS 2.0