Ännu en partydress

Igår började jag skissa på ännu en klänning som jag tänkte sy upp. Svårt å förklara om hur den kommer se ut, men den ska vara svart iaf. Bilder på arbetet kommer upp snart.

Ha en bra dag!
/PQ

Blusärmsprund och manchett

Dagens eftermiddagslektion gick ut på att lära sig sy ja, det som rubriken säger. Och Gittan va sjuk så vi fick ha våran konstruktionslärare Eva istället, och jag lovar att hon också kan sömnad, så hon vände inte upp å ner på hela lektionen.



Testade mellanlägg för manchetten. Det ena tyckte jag va för tjockt och det andra för tunt, så jag kom på idén att ha två tunna mellanlägg på varandra och voíla, den fick en alldeles perfekt stadga! Och den idén hoppade några på också, tur att man gör nån nytta här i livet, haha.

Mina kära stoférstygn. Det går alltid före en maskinstickning i min värld.

/PQ

Tygprover till skjorta

Jag har varit på skjorttygs jakt idag, å hittat dessa.


De som är längst upp kommer från Nilsson & Lindströms, de i mitten från Sidencarlsson å de längst ner från Dollys.

/PQ

Upptakt till re-design projektet

Idag gick hela klassen till Röda Korset på söder. Och där fick vi en visning runt stället, vi fick till och med gå in på lagret och verkstaden, väldigt trevligt att få se hur de arbetar och så. Det hela slutade med en god fika och ännu mer information när alla satt och njöt av bullen.

Jag ser fram emot projektet, det ska bli riktigt roligt. Jag har också gett ut min mejladress för att jag ska få mer information om projektet/organisationen så att jag kan skriva om det på min blogg och eventuellt blir den länkad till Röda Korsets hemsida, mycket trevligt tycker jag. Så att man kan följa vårat re-design projekt via deras hemsida.




Kanelbulle och blåbärs-te, mums!

/PQ

Grundlivet, klart!


Tagit ut mönsterdelar.

Lägger ut på toilletyget.

Hunnit sy å klar blev den.

Efter provningen skulle jag rätta till lite små saker bara. Göra halsringen lite djupare.

Å flytta ner armbågen.

Allting klart, så tar man ut det på mönsterpapp. Så det håller sig sen när man ska hålla på med mönsterdelarna.

Började göra bystinsnittsförändringar (tror jag det heter).


/PQ

En lite seg dag



Grundliv med mina mått.

Å jag hade liite tråkigt...

Vek allt som behövdes vika för å se att de passade ihop.

Min ärm.


/PQ

Detta block

Kan bli lite snurrigt med varför vi gör ett grundliv som inte liknar en blus direkt, men saken är den att blusblocket och klänningsblocket som egentligen kommer efter blir lite integrerat, därför att de liknar varandra, när det gäller överdelen på klänningar såklart. Vilket känns väldigt skönt. Två flugor i en smäll liksom.

Ha en bra kväll! Och imorn är det dräkthistoria, skoj!
/PQ


Första dagen på Modeskolan 2010

Allt detta...






... ska bli ett grundliv!

Sen började vi med förändringar, alltså hur man gör om man har platta bröst, kutig rygg osv.

/PQ

Hum...

Jag sitter här å funderar på om jag hade lovat något... men jag kan inte direkt komma på nåt. Lägga upp lite bilder kanske.

Ja, men nytt år med nya krafter? Jag kan inte känna av de än iaf... men det kanske kommer sen när det börjar bli lite varmare så man kan bli lite lyckligare, då!

Nu ska lata jag titta på tv. Och sen ska jag kolla på "A beautiful mind" på kanal 4, som går kl. 21.25. Den är å rekommendera. Blev lite lycklig när jag såg att den skulle gå på tv. En superbra film verkligen.

Men ha en trevlig kväll allihopa!
/PQ

RSS 2.0