Sytt å klart


Resultatet blev ju faktiskt otroligt bra!

/PQ

Avdelningschef på H&M mördad

Första sidan på aftonbladet.se. Så himla sjukt! Se och hör mer här;
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6696768.ab

Ett himla pill


Att vika dubbelt på 6 millimeter är inte det enklaste, och speciellt inte då det har fransat sig på vissa ställen... Men jag klarade det utan att flippa ur. *Tummen opp*.

/PQ

Dags att bocka av listan

Dagens första uppgift; ärmisättning.


Nu har jag gjort allt jag kan hemma, resten får bli imorn då jag tänkte åka till skolan en sväng, för jag måste locka alla kanter å lite till för att kunna fortsätta.

Näste man på tur; fixa blixtlåset på blusen.

/PQ

Mitt sportlov

¤ Sy krage och infodring på blusen.
¤ Sy blixtlås och ärmar på blusen.
¤ Sy klart herrskjortan.
¤ Sy övning; ärmisättning.

Städa? Rensa garderoben?

Åh ja, det är bara å börja!

/PQ

Toillen?


Jag har ju glömt å visa toillen för er. Och här är den! Tyget är lite transparant, men det syns typ inte på bilden.
Hela blusen får ni inte se förrän den är klar. Men här är toillen och den ska inte alls se ut så där runt halsen, det ska komma en ordentlig krage på.

/PQ

Tåget gick i tid

Jag blev förvånad och lycklig för en sekund. Wow! Men det roliga var att alla andra tåg va sena, stackare. Trots att mina tåg knappt varit så sena de här två dagarna så litar jag knappast på SJ än.

/PQ

"Inställda eller kraftigt försenade"

Det låter ju lovande inför morgondagen när man ska åka de där milen till skolan med SJ... hum... jag är så less på tågen så jag vet inte vad å plus att min symaskin inte är å lita på så blir jag ännu mer frustrerad =( för då kan jag inte sitta hemma å sy. Nu ska jag inte tjata så mycket mer... men jag blir ju faktiskt galen.


Satt å trådmarkera tidigare på dagen.

Nu ska jag försöka sy lite. Ha en fortsatt bra kväll!
/PQ

Eget arbete; måndag & tisdag

Idag fyller syster år, grattis till henne! Jag har fortfarande inte insett att hon faktiskt håller på att bli stor... jag kommer nog alltid tro att hon är den lilla 5-åringen föralltid (men hon är 17).

(Modemässan i Stockholm som jag skulle på igår missade jag totalt, pga av SJs hemska tågtrafik. Usch, att de inte skäms. Stod på stationen och såg att alla tåg va minst 1 timme försenade... och det bara ökandes på. De förstör ju verkligen ens planer. Hoppas de gör något åt det snart, så vi slipper all växelfel under den kalla vintern. Och det kombinerat med vagnfel, lokfel, signalfel, tågbrist, olyckor, brist på personal... puh, jag har nog hört de flesta ursäkterna. Förutom allt detta är ju SJ bra!

Nu har jag hamnat helt utanför ämnet, men det värsta som hänt gällande SJ va en gång när jag skulle åka hem från Göteborg. Det var ungefär 10 minuter till avgång, så jag går till perrongen, och på vägen dit ser jag mitt X2000 tåg köra in på spåret... han glider sakta in och jag följer tåget med blicken och pang, kör den rakt i stoppen (två cylinderformade armar som sticker ut, som är till för de gamla tågen) och därmed blev tåget två timmar försenad... gissa om jag blev arg. Vad tänkte lokföraren där...?!)

Jag va bara tvungen och få ur mig det. Eftersom jag åker långa sträckor med tåg varje dag så händer det mycket. Just det, eget arbete på måndag och tisdag, så himla skönt å få sova lite extra å börja arbeta och avsluta när man vill. Jag tänkte då nog sy klart skjortan och sy på blusen. Och kanske, bara kanske sy nåt annat roligt. Impuls är grejen, så vi får se vad jag hittar på.

Eftersom inlägget va så tråkigt så tänkte jag rekommendera en skön låt.
Young dad med Hoffmaestro (finns på Spotify också). Man blir smått lycklig av den, för den är så skön.
/PQ

Tillskärning av blus

Äntligen var det dags för att ta ut alla delar till den egendesignade blusen.


Alla delar på plats! Det här tyget var inte å leka med, den drar sig åt alla håll. Men utmaningar, det gillar jag!


100% siden. Tyget är pytte genomskinligt, jag ville egentligen att det skulle va mer transparant men på Sidencarlsson hade de inte det. Det var antingen som den här eller supergenomskinligt, nåt mittemellan hade vart perfekt. Som på toillen som ni inte har fått se än.

Efter att jag klippte ut alla delar så trådmarkerade jag några delar, sen var dagen över. Bara att få tyget rätt tar all världens tid, och att trådmarkera... det är verkligen ingen barnlek.
/PQ

Kreativiteten bara flödar

Jag tror inte att jag har lagt upp så mycket bilder på när jag ritar och målar och liknande. Är nog så bara för att jag sällan blir nöjd, och det att rita och måla är dessutom inte min starkaste sida (en eller två dagar på konstskolan vore kanske inte så dumt). Men ikväll är jag lite generös och ambitiös. Så det blir lite bilder på kvällens aktivitet.

Uppgiften är att välja ut en modebild och sedan göra 3 olika varianter på den och det kan väl i princip vara vad som helst och hur som helst.


Jag valde då denna bild. (Ja, den fick en ljuspunkt på armen där.)

Så ser ni smink och karamellfärg på bordet. Ja, sånt kan man också använda i sina verk.

En close-up på den förra bilden. Kan ni gissa hur jag har gjort det?

Man lägger en flugsmällare under och målar! Jag tyckte mönstret på pappret såg ut som kexchoklad.


Men nu ska jag fortsätta å pyssla med det här. Jag har ganska slut på idéer nu... suck... eller jag har en massa, men det tar tid å utföra och det går inte, för så mycket tid har jag inte.
/PQ

R.I.P. Alexander McQueen

En av de främsta modeskaparna, Alexander McQueen, hittades död idag i sitt hem i London, endast 40 år gammal. Tragiskt. Han var ju en grym och vågad designer, vilket jag beundrar. Dessutom att dö vid 40... det är alldeles för tidigt.




Hans skor kan man se i musikvideon "Bad romance" med Lady Gaga. (Ser ganska kansigt ut, men häftigt!)

Må han vila i frid!
/PQ

Sytt på herrskjortan hela dagen

Jag tror inte ni har fått se så mycket av skjortan, men här kommer den! Lite bilder på förarbetet får bli en annan gång, för er nyfikna. För nu kommer det bilder från dagens sömnadslektion, för det känns mer aktuellt. Eler vänta, det får bli bilder från första sömnadslektionen med skjortan också. Bra va?

Första lektionen; tillskärning



Tyget i närbild. Efter en dag med det här tyget framför ögonen så känns det som man blir smått hypnotiserad...

Oket.


Den dolda knäppningen.

Ja, den ser jäkligt lång ut, men det är den egentligen inte. Dessutom är dockan två storlekar för liten för min skjorta.


Andra lektionen, vilket var idag.


Sytt fickan och sytt på fickan!

Sytt kragen också, den tog verkligen tid. Puh!

Testar å syr knapphål... å jag gjorde det lite slarvigt, men ville bara se hur stygnen blev... och ja, inte så nöjd va jag iaf, det korvade sig en massa... min hypotes var då att det kanske saknades mellanlägg...

... pressade på mellanlägg, å voìla! Så snyggt knapphålet blev ;). Tur att man har en hjärna som kommer till användning.

Så därför fick jag ta upp stickningen till knäppkanten och pressa på ett mellanlägg och sy stickningen igen. Detta omarbete var verkligen värt kan jag säga.

Och på med knapphålen!

Blev så himla nöjd med knapphålen, så det fick bli en close-up bild också. Erkänn att den blev super?

Sytt på kragen och tråcklat har jag gjort ikväll. Jag vill så gärna bli klar med den, nu!

Men nu står sängen på tur. Godnatt läsare!
/PQ

Fy på mig!

Jag vet att uppdateringen har varit dålig den senaste tiden här. Och en utav anledningarna kan jag säga är att tågen både hem och till skolan är duktiga på att va sena så här års (inte kul å bo 15 mil från skolan då), till och med väldigt sena vissa dagar, helt oacceptabelt tycker jag. Så jag har ansöks om resegaranti, hos SJ, så nu väntar jag mig ett par slantar tillbaka! Haha.

Men senare ikväll ska jag lägga ut lite bilder. För nu ska jag fixa tvätten först!
/PQ

Även på rasterna är vi kreativa


Ett tiosekunders verk av mig! (Jessica upptäckte sen att S:et å Ö:et blev lite fel, så hon ändrade det sen, vilket man kan märka av på senare bilder)

(Varför ser min arm fett stor ut för?)

Fotograf: Jessica. (Varför hon fotade den? Jo, för att ni skulle gissa vad det var för något)

Fotograf: Jessica. (Och här va svaret) Så tänker ni "eh..." jag vet, men det är sånna här vardagliga saker som gör en så glad; dåliga skämt å vitsar å gissningslekar...?


Mina medbrottslingar...




Voìla! Det kom faktiskt till mer saker sen... hoppas det står kvar till imorgon, så fotar jag hela resultatet.

Jag frågade min sömnadslärare om det va okej att vi hade det där på tavlan, så sa hon "jadå"... sen sa hon nåt i stil med att det va massa djur, som ett zoo och att det passade bra, för att vi i klassen är som djur ibland, det tyckte jag va roligt!


/PQ

UNDER KONSTRUKTION!

Jag har nu tröttnat på min bloggs utseende, eller jag har faktiskt aldrig gillat den så mycket, problemet är att jag är kass på webdesign och tycker att det är supersvårt. Så jag får liksom inte utseendet som jag vill. Men jag ska försöka få den lite stilrenare iaf och finare. Får se hur det går. Jag kan inte bestämma mig om jag faktiskt vill ha sidan vit eller svart... svårt...

Men det kommer jag nog på nån dag eller så får jag byta färgerna ofta, oh gu' ja. Vilket jobb.

/PQ

RSS 2.0